zondag 4 maart 2012

Creatief middagje

Vandaag weer lekker wat creatief geweest. Mijn zoon heeft een nieuw mobiel gekocht en dacht dat die ook wel in zijn oude hoesje pastte. Helaas was dat niet zo, dus wilde hij volgende week een hoesje gaan halen. Eigenlijk zo'n zelfde als dat ik heb.
Maar ik stelde voor om een hoesje te maken voor hem. Dat mocht, maar dan moest hij wel stoer zijn en er moest op een makkelijke manier zijn telefoon uit te krijgen zijn.

Dus pakte ik spijkerstof, garen en lint en ging aan de slag.
Het lint zit binnenin vastgemaakt op ongeveer 2 cm van de bodem. Met het erin stoppen van je mobiel, druk je het lint naar beneden. Als je je mobiel er weer uit wilt halen, hoef je alleen maar aan het lint te trekken en hij komt ver genoeg naar boven om hem makkelijk te pakken.


Het lint zorgt er ook voor, dat je mobiel niet eruit kan vallen, doordat deze sluit met klitteband.
Mijn zoon was er in ieder geval erg blij mee!

Na wat zoeken heb ik dan ook een leuk patroon gevonden van een uil. Ik wilde namelijk voor mijn dochter aan haar fietssleutel een hanger maken, zodat deze beter opvalt in haar schooltas. Ook zij is er helemaal blij mee.


Voor haar vriendinnetje heb ik er ondertussen ook nog 1 gemaakt en en kan komt de paarse in de auto te hangen. Daar zit lekker lavendel, uit eigen tuin, in. Hebben we ook weer een lekker luchtje in de auto.


TOT BLOGS!

3 opmerkingen:

 1. Hey Esther, wat een geweldig idee van dat telefoonhoesje. Goed bedacht!
  Dat uiltje vind ik echt supermooi. Die wil ik ook graag maken voor Isabel. Heb je er een patroontje van of kun je in een tutorial uitleggen hoe je deze maakt? Ik ben fan!! En omdat ik niet echt een kei ben in haken vind ik het wel leuk om hem van vilt te maken! Liefs en fijne zondag! Groetjes Manon

  BeantwoordenVerwijderen
 2. He Mamanon, wat een leuk idee om daar een tutorial van te maken. Wil er toch nog maken vandaag, dus zal eens kijken of het me lukt om het duidelijk te laten zien en beschrijven. Maar is echt gemakkelijk hoor...

  Groetjes, Esther

  ps. Wat heb je je site leuk ingedeeld! Hoe heb je dat gedaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Esther, ik wist het ook niet maar vroeg het aan katja van @Yane. Ze stuurde me dit;

  Ik deed het als volgt:
  naar 'ontwerp' gaan
  dan naar 'pagina's'
  dan 'nieuwe pagina' kiezen
  vervolgens 'lege pagina' selecteren
  dan kan je de paginatitel ingeven en wat er op die pagina moet komen
  dan op 'publiceren' klikken

  Je kan kiezen of je die pagina's bovenaan wil of in de zijbalk.
  Dat kan je kiezen bij 'pagina's weergeven als'

  Het lettertype, achtergrondkleur, enz.... kan je wijzigen bij 'sjabloon' - 'aanpassen' - 'geavanceerd' -> tekst van tabbladen en tabbladachtergrond

  Ik vond zelf als je kiest voor webadres dan je kan een link plaatst met alle berichten hetzelfde label. Dus als mijn bericht het label swap heeft komt deze onder swappen. Je gaat dan naar de woordenwolk op je pagina, klikt er op dat je alle swap berichten ziet en die link zet je als webadres neer. Komt het altijd goed.
  Succes.

  BeantwoordenVerwijderen