Tutorials

Vandaag weer een uiltje gemaakt. Deze keer in opdracht.
En omdat Mamanon gevraagd heeft of ik er een tutorial van wilde maken, hierbij mijn tutorial...

Mijn voorbeeld kwam ik tegen op Jessica Levitt Daar staat ook het patroon en de werkbeschrijving.

Met behulp van wat foto's wil ik de werkbeschrijving duidelijker maken...


Als eerste heb ik wat lapjes vilt bij elkaar gezocht.Daarna natuurlijk het patroontje op het vilt gelegd en uitgeknipt. Ik heb iets ruimer uitgeknipt, maar echt maar een paar mm. (de kleuren zijn in opdracht bij elkaar gekozen)


Als eerste maak ik het oogwit vast op de ogen. In het voorbeeld van Jessica Levitt worden oogjes gebruikt, maar ik vond het wel leuk om daar pailletjes voor te gebruiken, met een kraaltje. Je kunt natuurlijk ook nog gewoon een stukje zwart vilt gebruiken.


Na de ogen ga ik verder met de buik. Deze kun je natuurlijk op allerlei manieren versieren. Denk aan lint, kralen, glitters. Ik heb het met stopwol (das dunner dan gewone wol) door gepit.
Als de buik vast zit, doe ik de vleugels. Ook deze kan je natuurlijk weer doorpitten, maar dan vind ik hem erg druk worden, vandaar dat ik de vleugels alleen doorstik.
Daarna is de snavel aan de beurt. Ik heb de snavel iets groter gemaakt, omdat ik die fijner vastzetten vind. Als laatste worden de ogen op de uil bevestigd. Ik het ze vastgezet met een stiksteek, maar je kan ook een schulpsteek gebruiken.Als je het uiltje als hanger wilt gebruiken, heb je een klein stukje lint nodig. Voor de stevigheid zet ik die eerst even vast de binnenkant van het achterpand. Daarna heb ik met een schulpsteek het hele uiltje in elkaar gezet. Een kleine opening gelaten aan de onderkant waarlangs je hem kan vullen. In dit geval gewoon met vulsel, maar ik heb ook al een uiltje gemaakt, gevuld met lavendel. Die ruikt zo heerlijk....
Dan nog even het laatste stukje dicht maken en een ring eraan, zodat hij gebruikt kan worden als sleutelhanger of tashanger.

TOT BLOGS!
2 opmerkingen:

 1. Leuk idee, ik heb m gelijk ff op pinterest gezet, zodat ik het niet meer kwijtraak ;)

  (tenzij je het niet wilt, dan zal ik het verwijderen hoor?!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Natuurlijk mag je hem daar neerzetten. Geen probleem hoor!

   Verwijderen