zondag 26 februari 2012

Gastric Bypass

Op 6 Oktober kreeg ik groen licht van de artsen voor een Gastric Bypass en gelijk wordt er een datum geprikt. 8 December ben ik aan de beurt en wordt ik geopereerd met de DaVinci Robot.

De twijfel slaat toe... Doe ik er wel goed aan? Wat als het nu bij mij niet werkt? Wat als ik de operatie niet overleef... Ben ik dan toch “slap”, dat het mij zelf niet lukt… Allemaal vragen die door mijn hoofd blijven spelen. Maar langs de andere kant, sta ik nog steeds achter mijn beslissing. Zo dubbel allemaal.

Dat weekend gaan we de kinderen inlichten, want ik zal toch een paar dagen moeten worden opgenomen en na de operatie zal ik me qua huishoudelijke taken 6 weken rustig moeten houden. De reacties zijn verschillend. Lucca vond het wel leuk. Alessia vond het belachelijk en Yanoa was bang dat ik dan niet meer zo zacht zou zijn...
Daarna wilde ik mijn ouders inlichten. Ik was een beetje bang voor hun reactie, maar ze reageerden
heel lief. Ze hadden er alle begrip voor en vonden het dapper van me. Pfff… daar viel weer een zware last van mijn schouders.

2 Weken later krijg ik telefoon van het ziekenhuis. Of ik misschien al 15 november geopereerd wil worden? Ojee… dat komt wel erg dichtbij. Ik wil even overleggen met mijn man, want die moet dan wel vrij kunnen krijgen. Dat is geen probleem en dus bel ik het ziekenhuis terug dat ik het doe.

Dinsdag 15 November.
’s Morgens om half 7 moet ik me melden in het ziekenhuis. Om 10 uur word ik geopereerd, na 8x infuus gestoken te hebben…
Rond 13.00u word ik “wakker” op de uitslaapkamer. Alles is goed gegaan en ik mag terug naar de afdeling. Met het overhandigen aan de zuster, hoor ik de verpleger zeggen dat ik een primeur ben. Gaat er heel even door me heen, “ik zal toch niet de eerste geweest zijn”… Nee, dat zouden ze wel van te voren verteld hebben. Maar tijdens mijn controle, 3 weken later, krijg ik inderdaad te horen dat ik de eerste in Nederland ben, die de Gastric Bypass gekregen heeft met behulp van de Robot.

Na 2 dagen ziekenhuis mag ik weer lekker naar huis. Pijnstilling heb ik alleen de dag van operatie nodig gehad. Nu wel 2 weken alleen thee, water, aquarius en/of bouillon. Minimaal 2 liter per dag.

Komt nu bij iedereen waarschijnlijk de vraag “Heb je dan niet heel veel honger?”. Nee dus. En eigenlijk, nu na 3 maanden nog niet.
Ondertussen mag ik nu weer gewoon alles eten. Kan alleen niet tegen rijst op dit moment. Eigenlijk wel jammer, want dat aten we best geregeld. Verder kan ik tot nu toe overal tegen. Zelfs op zondag eet ik gewoon friet mee, alleen dan wel beduidend minder dan voor heen. 

Het afvallen gaat wel lekker. Op dit moment ben ik een ruime 27 kilo kwijt, maar ik ben er nog niet.

Nou, dat was het vervolg op mijn vorige blog. Als jullie vragen hebben, stel ze gerust.

TOT BLOGS!

6 opmerkingen:

 1. Jee Esther, ik wil wist e.e.a. maar als je het dan zo weer even leest. Heftig allemaal en wat knap zeg, je bent al 27 kilo kwijt!!! Ik ben ontzettend blij voor je en ik hoop dat je je streef gewicht zal halen.
  heel veel succes gewenst, en ik blijf natuurlijk lekker mee lezen!
  Liefs Manon

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik kwam hier via de blog van MaManon, ben meteen ook maar volger geworden :)

  Heb echt respect en bewondering voor je. Zo'n operatie is toch wel heel ingrijpend, zeker als je een heel gezinnetje thuis hebt zitten waar ook voor gezorgd moet worden. Super dat je het gedurfd hebt, en al 27 kg afgevallen bent. Petje af hoor!!!

  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dankjewel Mamanon.
  Een echt streefgewicht heb ik niet, maar wil graag naar een gezond gewicht. Nu heb ik al veel gewonnen hoor, door 27 kilo af te vallen, maar wil gewoon nog meer...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Welkom Knutselmar! Natuurlijk volg ik je ook terug!

  Ook dankjewel voor jouw. Zo'n operatie is inderdaad heel ingrijpend en ook een hulpmiddel en niet je redmiddel. Maar ik ben blij dat ik de stap gedaan heb, want ik was het jojo-en toch wel erg beu...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jeetje kwam na advies van een andere blog even bij jouw langs. Wat een verhaal zeg, knap dat je zo een grote stap hebt durven zetten. En super dat je al zoveel kwijt bent. Ga eens verder kijken en mezelf lid maken bij jou! Liefs van mij

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Vengy,

  Dankjewel. Ik ben ook blij dat ik de stap gezet heb. Eigenlijk had ik het misschien wel eerder moeten doen, maar goed... Tis nooit te laat natuurlijk!

  Leuk dat je jezelf lid hebt gemaakt van mijn blog. Natuurlijk ga ik jouw terugvolgen, want heb al even gespiekt en staat super leuke dingen op zeg.

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen