zaterdag 25 februari 2012

Afvallen, levenslange strijd

Zoals ik aangegeven had in mijn vorige blog, zou ik nog terugkomen op het waarom ik hier zo'n interesse in heb.

Ik ben echt mijn hele leven al te zwaar geweest. Als kind zijnde viel het nog wel mee, maar behoorde wel tot de zwaardere groep. Nu is dat een echt familie-kwaaltje, want echt iedereen heeft een overgewicht aan mijn kant.
Een grote "fout" die mij moeder heeft begaan, is het "Wel netjes je bord leegeten he!". Je wordt daardoor gedwongen om meer te eten dan dat je eigenlijk nodig hebt. Hierdoor kweek je een grotere maag en kan je op een gegeven moment dus ook meer eten.

Gevolg... ik moest op dieet. Denk dat ik mijn eerste "dieet" al deed toen ik een jaar of 10 was... Dit betekende geen lekkere dingen meer. Nog zo'n "fout". Je lichaam heeft soms echt behoefte aan "iets" lekkers. Dit kan vanalles zijn. Een boterham hagelslag kan ook... Maar ik mocht geen zoet meer. Dit is best lang vol te houden hoor, maar er komt een tijd dat je de drang naar niet meer kunt bedwingen en je dus gigantisch de fout in gaat, want dan blijft het niet bij die ene boterham hagelslag of dat ene snoepje. Dan neem je gelijk de hele zak.

Ik gaf het op en riep dat iedereen me maar moest accepteren zoals ik was. Op dat moment nog steeds iets steviger dan de rest van mijn leeftijdsgenootjes.

Een paar jaar later, ik denk dat ik zo'n 14 jaar was, was ik toch wel weer zwaarder geworden. Onder begeleiding van een dietiste en 2x per week fitness zouden we de strijd weer aangaan. Ik kreeg een 1000kcal. dieet en ondanks dat ik me er erg goed aan hield, was ik na een week aangekomen, ipv afgevallen. Ik werd terug gezet naar 500kcal. Toen viel ik wel wat af, maar niet genoeg. Maar goed is het niet, zo'n dieet.

Andere diëten werden in de strijd gegooid. Noem er maar wat op en ik heb ze gevolgd.

Na mijn zwangerschappen was het echt uitgelopen op een ramp. Ik moest er echt iets aan gaan doen, want als ik dat niet deed, zou ik niet lang meer te leven hebben. Geopperd door de huisarts werd een operatie, maar ik ben ontzettend bang voor ziekenhuizen, dus dat was geen optie. Ik wilde het zelf proberen.
Door mijn levensstijl aan te passen, dus gezonder eten, 1x per week een traktatie en veel water drinken, viel ik in een jaar tijd, 25 kilo af. Ik was op de goede weg. Helaas kwam toen de stilstand. Viel niets meer af, maar kwam ook niet bij. Dit duurde een jaar. Begin 2011 kwam ik weer iets aan. Niet veel, kilootje eraan, kilootje eraf. Maar door mijn hoofd begon toch weer het verhaal operatie te spelen. Eigenlijk is die gedachte nooit uit mijn hoofd geweest, maar door al het verschrikkelijke nieuws wat die tijd de ronde ging, durfde ik helemaal niet meer.

In augustus 2011 liet een vriendin van mij zich screenen voor een Gastric Bypass. Ze kwam helemaal enthousiast terug van de voorlichting en vertelde honderd-uit. Mijn interesse werd opgewekt, dus ik heb toen gebeld naar het ziekenhuis om ook zo'n voorlichting bij te wonen. Deze was 20 september. Een week later vond mijn screening plaats. Ik kreeg groen licht!

In mijn volgende blog, vertel ik hoe het vervolg gegaan is.

TOT BLOGS!

4 opmerkingen:

 1. Hoihoi, Ik kom hier via Mamanon. Ik ben benieuwd hoe je blog zich gaat ontwikkelen. Je hebt er in ieder geval een volger bij. Zeer herkenbaar verhaal hierboven. Ik had ook zo een moeder :) Heb ik nog trouwens. Maar verder is ze wel lief. Benieuwd naar het vervolg! Liefs MiM

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Welkom MiM! Leuk dat je mijn blog gaat volgen. Ik ben gelijk op zoek gegaan naar jouw blog en ik ga je "terug" volgen...

  Ik heb mijn moeder ook nog hoor! Is een schat die ik nog lang niet wil missen.

  Vervolg komt vanavond, of anders morgen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Esther,

  Ik ben benieuwd hoor naar wat je hierna gaat posten;)
  Ben volgster geworden dus kom maar op met dat groene licht!!
  Nieuwsgierig hè?
  Groetjes Stoffieleut

  Ps: wil jij ook je woordvertificatie uitzetten, voor meer info ga je dan naar het blog van Mamanon;)
  Ik heb hem ook vandaag uitgezet, echt vervelend voor de lezers die een reactie willen plaatsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Stoffieleut, leuk dat je mij gaat volgen.
  Het vervolg komt morgen hoor!

  Was even een gepuzzel, die woordvertificatie, maar het is gelukt (denk ik...)

  BeantwoordenVerwijderen