woensdag 4 april 2012

Sollicitatie

Vrijdag heb ik sinds tijden weer eens een sollicitatiegesprek. Weer bij PostNL. Dat "weer" zal ik zo even uitleggen.

Ik ben al sinds januari 2009 werkloos, solliciteer me een slag in de rondte, maar meestal krijg ik een afwijzing omdat er naast mij nog zo'n 200 man/vrouw gesolliciteerd heeft.
Erg frustrerend, maar de banen liggen niet echt voor het oprapen. Zeker geen parttime banen, want fulltime is geen optie.

Een paar weken geleden had ik ook al eens gesolliciteerd bij PostNL. Donderdags deed ik de sollicitatie per mail de deur uit en nog geen uur later werd ik gebeld. Of ik op sollicitatiegesprek wilde komen. Natuurlijk wilde ik dat. De afspraak werd gemaakt en vond het gelijk ook best wel een beetje spannend om na zo'n lange tijd weer eens een gesprek te hebben.

Op de dag van het gesprek, hoorde ik via de radio dat er een file stond, dus ik besloot om zeker op tijd te vertrekken. Normaal rijd ik er een 20/25 minuten op, maar besloot om zeker een uur van te voren te vertrekken.
10 Minuten voor ik vertrok, ging de telefoon. PostNL. Raar was mijn gedachte. Een vriendelijke man aan de andere kant van de lijn, vroeg of hij een gesprek met mij had. Ja, was mijn bevestiging.
Hij had een vervelend bericht voor me. De functie waar ik op gesolliciteerd had, was al lang ingevuld.
Ze waren alleen vergeten om de functie van de site af te halen... Foutje...
Vriendelijk heb ik bedankt voor het telefoontje, het baalgehalte was nog erger geweest als ik al onderweg was geweest.
Als tip kreeg ik mee om vooral de site in de gaten te houden, want er zouden meer vacatures komen. Ook in mijn eigen woonplaats.

Dit heb ik dus gedaan en vorige week stond er een vacature op voor 10 uur per week, als postvoorbereider. Oke, niet DE baan, maar ben het thuiszitten wel beu en daarnaast kunnen we de centen goed gebruiken (en solliciteer ik gewoon verder)

Dus... als je vrijdag heel even tijd hebt om half 10, willen jullie dan even duimen voor me?

6 opmerkingen:

 1. Oh spannend! Reken maar dat ik ga duimen! Laat me weten of het effect gehad heeft... Liefs MiM

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik heb voor je geduimd ik ls namelijk je berichtje vanochtend om half 10:D Ik hoop dat het wat voor je is en dat ze je hebben aangenomen.

  Groet jetje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Allemaal bedankt voor het duimen!
  Helaas ben niet aangenomen. Kon niet vlug genoeg nummers sorteren. Nu ben ik wel van mening dat je daar door de doen meer handigheid in krijgt, maar goed. Niet getreurt, gewoon verder zoeken...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goh, ik wilde net vragen hoe je sol. was? Balen zeg. Nou succes verder xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer dat je niet bent aangenomen... volgende keer meer geluk!

  BeantwoordenVerwijderen