dinsdag 24 april 2012

Moederdag 2

Gisteren een paar uurtjes achter mijn naaimachine gezeten om het moederdagkado voor mijn moeder te maken.
Op de bank in de woonkamer heeft ze eigenlijk 2 van die flinterdunne kussentjes liggen, die eigenlijk helemaal niet bij de bank en de rest van het huis passen.
Haar bank is namelijk een beetje terra met riet. Haar muren heel licht geel en achter heeft ze donkergroene overgordijnen. Verder heeft ze grenen meubelen (en 1 grote eiken kast).
Aan de voorkant heeft ze creme-kleurige vouwgordijnen. Tja... best een allergaartje als ik het zo terug lees...hihihi.

Ik wilde dus een kussen maken, die past bij haar meubels en kleuren in de woonkamer. Verder weet ik natuurlijk heel goed wat mijn moeder mooi vind. (hoop ik toch?!)


Op de kussens staan de handen van mijn kinderen en de handen van de kinderen van mijn zus.
De hoezen kunnen uitgewassen worden, want ik heb er een rits in gezet. Het binnenkussen komt dus van de IKEA, die ik gisteren gehaald heb.

Er kan dus straks 1 ding van mijn THINGS-TO-MAKE-LIST af. Hoewel... bijna...

Daar staat hoe je zo'n kussen kunt maken. Ik heb hem wel aangepast want met zo'n extra rand vind mijn moeder "te druk". Ik heb de handen er ook eerst opgestreken met flisofix en daarna met een zigzag gestikt. Geloof dat de ontwerpster lijm gebruikt. Verder heb ik ook een linkse hand en 2 rechtse handen gebruikt voor mijn kids. De oudste 2 hebben namelijk bijna even grote handen en nu weten we welke hand bij wie hoort. Mijn dochter is namelijk een "linkspootje".

Oja, een borduurmachine heb ik niet, dus namen kon ik er ook niet bijzetten... Maar ach... vond de linkse en rechtse handen wel duidelijk genoeg...

TOT BLOGS!


9 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Dankjewel... Maar eerlijk is eerlijk, het is niet mijn eigen idee

   Verwijderen
 2. Wat een leuk idee! Super leuk gemaakt ook. De handen komen er mooi op uit! Liefs MiM

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk idee! Ben benieuwd wat je moeder ervan vindt! ;)

  Liefs, Anna.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waarschijnlijk gaat ze ze zondag al krijgen. Met moederdag zelf is ze er niet en anders wordt het bijna juli voor ik ze kan geven... Zolang kan ik niet wachten hoor!

   Verwijderen
 4. Wat zijn ze super leuk geworden! Krijg gewoon zin om ook eens kussen te gaan maken op die manier! SUPER!!! Stofjes zijn ook erg leuk gekozen

  BeantwoordenVerwijderen