zondag 15 april 2012

Ons Communiekantje

Wat een gezellige en fijne dag hebben wij vandaag gehad. Yanoa vond het helemaal geweldig dat hij nu eindelijk zijn communie ging doen.
Met de voorbereidingen zijn ze al maanden bezig. Liedjes werden ingestudeerd, teksten om voor te lezen verdeeld. Nog wat middagen rondbrengen in de kerk om naar het verhaal van Jezus te luisteren en wat te knutselen.

Vanmorgen was hij vroeg wakker. Maar helemaal niet zenuwachtig hoor!... Na het eten, mag hij zich dan eindelijk omkleden in zijn communiekleding. Nu vonden wij het handig om iets uit te kiezen wat hij na zijn communie ook nog kan dragen, maar het moest wel "feestelijk" zijn. Daarnaast moest het ook nog iets zijn, wat "meneer" leuk vond (hoezo eigen smaak...)

Maar dit is het geworden...Een beetje spannend begon hij het wel te vinden toen we bij de kerk kwamen. Maar hij heeft vooral genoten van de dienst. Mocht een stukje voorlezen en vooral veel zingen...

Ook heeft hij de hele kerk nog dubbel laten liggen. Hij moest zijn naam vertellen en daarbij zijn hobby. Nu zaten mijn man en ik al te dubben wat hij zou antwoorden. Lego-bouwen of buitenspelen was onze inzet. De andere kinderen kwamen met allerlei sporten, voetbal, badminton, tennis...
Maar nee, zijn hobby is GESCHIEDENIS... Voor ons een complete verrassing, voor zijn juf niet. Hij vindt geschiedenis op school het leukste vak en heeft al vaak gevraagd of ze dat vaker kunnen doen. Weer wat geleerd over onze zoon...

Hieronder wat foto's gemaakt in de kerk (dit mocht overigens eigenlijk niet want er was een professionele fotograaf ingehuurd waarbij we de foto's kunnen kopen, a 50,-- euro voor een diskette)


TOT BLOGS!

5 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd en wat een leuk verhaal zeg,
  Groetjes Hanneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahaha, leuk dat je zoon je zo kan verassen! Er zijn beroerdere hobbies... Gefeliciteerd! Liefs MiM

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt... geschiedenis... we hadden alles verwacht, maar dat niet.
   Wel ontzettend leuk.

   Verwijderen
 3. Wat leuk dat je op mijn blog was! Ik ga ook eens even bij jou rondkijken. Zie in ieder geval al een mooi communiekantje, leuk! Wij hadden er vorig jaar een, toch wel een heel bijzondere dag he?
  Groetjes Carolien

  BeantwoordenVerwijderen