zondag 10 juni 2012

Ridderfestival 2012

Waar kan je een klein manneke van 8 jaar enorm blij mee maken? Juist ja, met Ridders en Piraten.
Vorig jaar kwamen we bij toeval achter dat er hier in de buurt, een Ridderfestival gehouden werd. En laat mijn jongste nu helemaal gek zijn op Ridders.
Dus een dagje Ridderfestival is dan toch helemaal geweldig. Erg leuk om te zien hoe vroeger eten klaargemaakt werd, of hoe er maliënkolders gemaakt werden. Yanoa heeft daar zo genoten, dat we afgesproken hadden, dat als ze dit jaar weer kwamen, we weer zouden gaan kijken.

Een paar weken geleden vierde mijn neefje zijn kinderverjaardag en laat hij nu een Ridderfeestje geven. Echt een superfeestje is het geworden. Alle kids "geslagen" tot schildknaap, op de jarig na dan, want die werd Ridder.
Ook kregen ze een folder mee met wanneer het Ridderfestival weer zou zijn. En dat was dit weekend.
Mijn man paste zijn diensten aan, zodat we er weer naartoe konden. Helaas speelde het weer ons erg tegen. De vele regen van de afgelopen tijd, zou ons een blubberzooi doen aantreffen, want het festival is buiten op een groot weiland. Dus besloten we eigenlijk om dit jaar maar niet te gaan. Als alternatief besloten we naar het zwembad te gaan.
Jammer, want we hadden afgesproken om samen met mijn zusje en haar kinderen te gaan. Dat zou 1 van de laatste uitjes zijn, want zij en haar gezin, gaan voor (minimaal) 3 jaar naar Portugal.

Dus gisteravond de zwemtas klaargelegd. Zwemkleding en handdoeken erin...

Vanmorgen vroeg kreeg ik een sms van mijn zusje. Dat ze op buienradar had gekeken en besloten had om er toch naartoe te rijden... Toen ik dat vertelde tegen Yanoa, wilde hij toch ook wel erg graag naar het Ridderfestival. Dus de hele planning omgegooid en binnen een uur alles geregeld voor een dagje Ridderfestival.

En ja, de kids, maar ook de mama's en papa hebben erg genoten van een dagje met super veel zon. Ik ben zelfs iets verbrand...

Een kleine indicatie van wat we allemaal gezien hebben vandaag (is nog veel meer, maar kan echt niet alle ruim 100 foto's laten zien)


TOT BLOGS!

3 opmerkingen:

  1. O ja, houd je mannetje van ridders? :)
    Ziet er uit als een geslaagde dag! Liefs MiM

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat zag er en hele fijne dag uit!
    groetjes Iris

    BeantwoordenVerwijderen