woensdag 27 juni 2012

ZO BLIJ!!!

Vanmorgen kwam er een vriendin van me langs voor een kopje koffie met gebak. Zitten we heerlijk te kletsen over van alles en nog wat als ik de vraag stel of zij toevallig iemand kent die handig is met pc's.
Jahoor, die kent ze wel. Haar broer en de vriend van haar dochter. Als ik het probleem een beetje uitleg, besluit ze haar broer te bellen.
Ik krijg hem aan de telefoon, leg het probleem uit en hij denkt dat de schijf overleden is, maar hij wil wel een poging wagen om te kijken of hij iets kan redden.
Ik moet de schijf dan maar even meegeven aan zijn zus, dan kijkt hij er van de week wel naar. Ik zeg nog, doe maar rustig aan, heeft geen haast.

Vanavond krijg ik een telefoontje. Of hij de schijf mag ombouwen. Jahoor, nu heb ik toch ook niets en als het ombouwen niet lukt, verlies ik eigenlijk niets.

Om half 11 krijg ik een telefoontje...

Het is hem gelukt. Hij denkt dat ik alles weer terug heb... JIPPIEEEEEE... Ik ben zo blij!
Nieuwe externe harde schijf is besteld en ik heb 2 harde vaste schijven en daar komt op allebei een kopie te staan. Dan heb ik alles 3x.
Van mijn vader kreeg ik nog de tip om op internet ergens ook de foto's te zetten, dan ben je ze nooit kwijt.

ALLEMAAL HEEL ERG BEDANKT VOOR HET DUIMEN!!! IK BEN NU TOCH WEL ZO GELUKKIG!!!

TOT BLOGS!!!

dinsdag 26 juni 2012

Zo verdrietig...

Ik ben toch zo verdrietig...

Aan mijn pc hangt een externe harde schijf. Hier bewaar ik al mijn foto's op en bestanden die ik echt niet kwijt wil. Door een storing ofzo, blijkt nu heel mijn schijf leeg te zijn...
Alle foto's van mijn kids... WEG...

Kan wel huilen...

Iemand een handige man die tips kan geven hoe ik, al is het maar een beetje, wat foto's terug kan toveren?

TOT BLOGS!!! ;-(


Dank jullie allemaal voor de reakties!

Heb een ICT-er gevonden die even naar de schijf wil kijken, maar aan de hand van mijn verhaal was hij bang dat we niets meer terug kunnen krijgen... Maar hij gaat zijn best doen...

Willen jullie allemaal heeeeeeeeeeeeeeeeel hard voor me duimen dat ze nog iets terug vinden!

Liefs, Esther

woensdag 20 juni 2012

Hieperdepiep hoera!

Vandaag hoor ik bij de club!



Toen wij hier in 1992 kwamen wonen, was ik de jongste van de straat. Telkens als iemand een mijlpaal bereikt had, kreeg ik te horen dat ik er niet bij hoorde, want ik moest die leeftijd dan nog halen.
Maar vanaf vandaag hoor ik weer bij de club!... Niet lang hoor, want over een jaar of 4/5 hoor ik er weer niet bij en krijg ik dat weer fijn te horen!

TOT BLOGS!!!

donderdag 14 juni 2012

Overlevingspakket voor Portugal

Al vanaf begin juni zijn mijn vader, moeder en ik iets aan het bekokstoven voor mijn zus en haar familie. Zoals jullie misschien al weten, vertrekken zij voor minimaal 3 jaar naar Portugal. Nu is dat nog best te rijden of te vliegen, dus echt niet naar de andere kant van de wereld. Maar voor mij ver genoeg om haar de komende jaren alleen te zien als ze hier in Nederland zijn.

We begonnen te bedenken wat nu leuk zou zijn.
Een overlevingspakket werd geboren. Dus een lijstje gemaakt met, waarvan wij denken, echt Nederlandse dingen...
Speculaas, hagelslag, vruchtenhagel, stroopwafels, drop, bitterkoekjes en erwtensoep kwamen als eerste op het lijstje. Tijdens het winkelen kwamen er nog een heleboel andere boodschappen bij. Maar ook een Nederlandse vlag en vlaggetjeslijn. Een oranje voetbal en natuurlijk mochten de oranje-wasknijpers niet ontbreken, want een droger hebben ze daar (nog) niet.

Om het geheel "af" te maken besloten we een (iets uitvergrote) foto van mijn ouders en mijn gezinnetje te geven. Die kunnen ze dan in de woonkamer plaatsen in het nieuwe huis, zodat we toch een beetje meegaan.
Ongeveer zo'n zelfde foto hebben we vorig jaar gemaakt en aan mijn moeder gegeven voor haar verjaardag. Dat idee, spijkerbroek en witte shirts, wilde ze nu ook.
Gisteren was het prachtig weer voor een foto, dus die was zo gemaakt.

Met mijn ouders afgesproken dat ik mijn zus vandaag zou bezig houden, zodat we zeker wisten dat ze vanmiddag thuis zou zijn. Eerst naar de IKEA gereden voor nieuwe matrassen. Daarna wilde ze mijn afzetten, zodat ik weer naar huis kon rijden, maar ff een smoes bedacht en zo kon ik toch nog wat langer bij haar blijven.

Toen we haar kinderen van school hadden gehaald, reden we naar haar huis. Daar stonden onze ouders al te wachten... "Wat komen pa en ma nu doen"... Geen idee riep ik... Bij binnenkomst kon ik bij het pakket de kaart leggen, want die had ik gekocht.

Toen mocht het pakket uitgepakt worden en had mijn zus pas in de gaten dat ik in het complot zat...
Maar volgens ons was het een geslaagde aktie!


En volgens mijn zusje ook, want die was wel een beetje ontroerd!

TOT BLOGS!

zondag 10 juni 2012

Ridderfestival 2012

Waar kan je een klein manneke van 8 jaar enorm blij mee maken? Juist ja, met Ridders en Piraten.
Vorig jaar kwamen we bij toeval achter dat er hier in de buurt, een Ridderfestival gehouden werd. En laat mijn jongste nu helemaal gek zijn op Ridders.
Dus een dagje Ridderfestival is dan toch helemaal geweldig. Erg leuk om te zien hoe vroeger eten klaargemaakt werd, of hoe er maliënkolders gemaakt werden. Yanoa heeft daar zo genoten, dat we afgesproken hadden, dat als ze dit jaar weer kwamen, we weer zouden gaan kijken.

Een paar weken geleden vierde mijn neefje zijn kinderverjaardag en laat hij nu een Ridderfeestje geven. Echt een superfeestje is het geworden. Alle kids "geslagen" tot schildknaap, op de jarig na dan, want die werd Ridder.
Ook kregen ze een folder mee met wanneer het Ridderfestival weer zou zijn. En dat was dit weekend.
Mijn man paste zijn diensten aan, zodat we er weer naartoe konden. Helaas speelde het weer ons erg tegen. De vele regen van de afgelopen tijd, zou ons een blubberzooi doen aantreffen, want het festival is buiten op een groot weiland. Dus besloten we eigenlijk om dit jaar maar niet te gaan. Als alternatief besloten we naar het zwembad te gaan.
Jammer, want we hadden afgesproken om samen met mijn zusje en haar kinderen te gaan. Dat zou 1 van de laatste uitjes zijn, want zij en haar gezin, gaan voor (minimaal) 3 jaar naar Portugal.

Dus gisteravond de zwemtas klaargelegd. Zwemkleding en handdoeken erin...

Vanmorgen vroeg kreeg ik een sms van mijn zusje. Dat ze op buienradar had gekeken en besloten had om er toch naartoe te rijden... Toen ik dat vertelde tegen Yanoa, wilde hij toch ook wel erg graag naar het Ridderfestival. Dus de hele planning omgegooid en binnen een uur alles geregeld voor een dagje Ridderfestival.

En ja, de kids, maar ook de mama's en papa hebben erg genoten van een dagje met super veel zon. Ik ben zelfs iets verbrand...

Een kleine indicatie van wat we allemaal gezien hebben vandaag (is nog veel meer, maar kan echt niet alle ruim 100 foto's laten zien)


TOT BLOGS!