zondag 6 mei 2012

Toen en nu...

Ik heb er een tijdje over nagedacht... Zou ik jullie wel of niet een foto van mezelf laten zien... Natuurlijk durf ik best een foto van mezelf te laten van hoe ik er nu uitzie, maar een foto van hoe ik was op mijn zwaarst, vind ik toch wel moeilijk. Maar ik ga het toch doen. Ik vind dat ik trots op mezelf mag zijn en een duidelijk verschil, van mijn afvallen, kan ik alleen laten zien als ik beide foto's laat zien.

Dus... Op de kleine foto ben ik op mijn zwaarst. De grotere foto is gemaakt half april. Het verschil met de 2 foto's is bijna 55 kilo...


In eerdere blogs heb ik al verteld dat ik een Gastric Bypass heb laten doen in november vorig jaar.
Op dit moment gaat het erg goed met me. Ik kan en mag alles weer eten. Bij mijn laatste controle is mijn bloed onderzocht op eventuele achterstanden van ijzer en vitamines, maar dat zag er allemaal super uit.
Ondertussen kan ik ook weer tegen rijst, iets waar ik echt een paar maanden niet tegen kon. Ik ben daar echt heel blij mee, want wij aten best geregeld rijst of nasi.

Van de dietiste mag (of lees eigenlijk moet) ik mezelf minimaal 2x per week trakteren op iets echt lekkers. Dus in het weekend pak ik een beetje chips. Wel raar hoor, dat je toch "ongezonde" dingen mag eten, mits je er tegen kunt natuurlijk. Maar ik kan overal tegen, dus een koekje bij de koffie is mijn 2de traktatie in de week. De rest van de week hou ik me goed aan de regeltjes, op mijn melk inname na dan. Ik was altijd al een slechte melk drinker en dat is niet beter geworden. Een halve liter per dag is dan ook te veel voor me.

Maar de waardes van mijn bloed waren goed, dus ga ik me er niet druk om maken. Ik voel me goed en als ik iedereen mag geloven, zie ik er ook goed uit!

TOT BLOGS!



26 opmerkingen:

  1. WAUW!!!! In een woord super zeg! Ten eerste al dat je een foto van jezelf op je zwaarst durft te plaatsen en ten tweede dat je zo superveel bent afgevallen!!! Echt toppie!

    Een neef van ons is ook bezig met een traject van maagverkleining (hij is nu bezig met de intakes en zo). Best wel heel spannend allemaal!

    Houd vol hoor!!! Je ziet er supergoed uit!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel KnutselMar. Voor je neef veel succes met zijn traject. Waar volgt hij het traject? Gaat helemaal goedkomen hoor!

      Groetjes, Esther

      Verwijderen
  2. Goed van je zeg! Het schijnt een zware ingreep te zijn, heb ik weleens gehoord. Je ziet er goed uit, je kunt trots zijn op jezelf!

    Groetjes, Roelfina

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel Elfi. De ingreep is inderdaad best heftig. Maar de beslissing nemen vond ik zwaarder.

      Groetjes, Esther

      Verwijderen
  3. Dankjewel Mamanon... Nu zit ik hier ook met tranen...

    Liefs terug, Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wow wat goed zeg, je mag terecht trots zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Meid, daar mag je met recht trots op zijn!

    Ik weet nog dat je hem liet plaatsen (via ander media)!
    Wat een verschil! Meid, echt een mega succes!

    Liefs, Anna.
    http://allemaalmama.blogspot.com/

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik krijg gewoon een kleur van al jullie complimenten...

    Nogmaals, dankjewel!

    Groetjes, Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Je ziet er fantastisch uit! Het was vast ook geen makkelijke rit! Ik heb bewondering voor je! Misschien kom ik nog eens advies uitwisselen. Zit er ook over te denken. Liefs MiM

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel MiM. Nee, was zeker niet gemakkelijk en ik ben er nog niet. Wil er heel graag nog zo'n 10-15 kilo af en dat gaat niet vanzelf. Je moet het echt nog steeds zelf doen, alleen heb je een hulpmiddel.

      Je vraagt maar raak hoor als je zover bent!

      Groetjes, Esther

      Verwijderen
  8. Hier mag je echt fier op zijn, daar is veel moed voor nodig. Bedankt om me te volgen en de linkjes op je blog, bij deze heb je er een volgertje bij.
    liefs Iris

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat knap, ik vind het knap dat je de foto's drurft zetten en dat je zoveel afgevallen bent, geweldig,
    groetjes hanneke

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi Esther,

    Ook ik vind het super knap van je!

    Je mag ook zeker trots zijn op die vrouw op de foto van voor de ingreep want die heeft toch maar even die andere vrouw te voorschijn getoverd! Toppie hoor!

    Lieve groetjes,
    Thea.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Proficiat! Wees maar lekker trots op jezelf....

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Je ziet er niet goed, maar ronduit geweldig goed uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Telkens als er een reaktie geplaatst wordt op deze blog, zijn de woorden zo ontzettend lief. Ik ben er steeds stil van en weet eigenlijk niet goed hoe ik moet reageren.

    Dankjewel allemaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wauw Esther. Niet alleen verschil in gewicht maar jaren jonger. Hoewel op beide foto's een stralende moeder zie ik toch in foto 2 dat je een overwinning behaalt hebt en dat geeft een zeker gevoel lijkt me. Blij te lezen dat je ook gezond bent, dat is toch het allerbelangrijkste.
    Ik weet precies hoeveel 55 kg is dat is nl mijn gewicht.
    Ik las net je reactie op mijn blog. Als je het leuk vindt, stuur mij je adres (talithabresser@gmail.com) dan stuur ik de vlinder naar jou:-)
    groetjes Talitha

    BeantwoordenVerwijderen